Parkeren Scheveningen

Algemeen

Om te zorgen dat de verkeershinder in de zomer en andere overlast in Scheveningen verder wordt teruggebracht, gelden er tijdelijke parkeermaatregelen van 1 juni tot 1 oktober 2022.

De belangrijkste tijdelijke parkeermaatregelen Scheveningen 2022 zijn:

Vanaf 1 juni tot 1 oktober 2022 is het betaald parkeren van maandag t/m zondag van 10.00 uur tot 24.00 uur (in plaats van vanaf 13.00 uur).
Een uitzondering is de haven. daar geldt het betaald parkeren van maandag t/m zondag van 18.00 uur tot 24.00 uur ‘s nachts. Dit verandert niet in de zomer.
In een aantal straten straten is het op sommige dagen betaald parkeren tot 02.00 uur ‘s nachts. Ook dit verandert niet in de zomer.
Vanaf 1 oktober gelden overal weer de tijden zoals die nu (voor 1 juni 2022) zijn.

In de zomermaanden wordt in heel Scheveningen extra gehandhaafd op foutparkeren en het niet of onvoldoende betalen van parkeergeld.

Bij het niet betalen van het parkeergeld kan direct bij de eerste parkeerbon (naheffingsaanslag) besloten worden tot een wielklem. Met een wielklemdienst zijn afspraken genaakt om ervoor te zorgen dat zij snel langskomen om de wielklem aan te leggen.

Op verschillende plekken in het vergunningsgebied is de maximale parkeerduur in de periode van 1 juni tot 1 oktober 60 of 120 minuten. Op Https://www.denhaag.nl/nl/in-de-stad/den-haag-op-kaart.htm kunt u per straat terugvinden welke maximumparkeerduur op dat moment geldt. De maximale parkeerduur rondom Beelden aan Zee is permanent ingekort: daar mag sinds 1 april 2022 maximaal 60 minuten geparkeerd worden.

Rondom 1 juni worden in het hele vergunninggebied Scheveningen/Duindorp alle borden en automaten aangepast naar de tijdelijke parkeerregeling. Uiteraard wordt dit op 1 oktober weer teruggedraaid.


Permanent: kuststrook niet meer voor alle vergunninghouders.

Naast de tijdelijke maatregelen is besloten de parkeerdruk in de kuststrook te verminderen door het huidige vergunninggebied permanent op de splitsen in vergunninggebied 43 (bewoners- en bezoekersparkeervergunning Scheveningen/Duindorp) en 43-S (bewoners- en bezoekersparkeervergunning Scheveningen Strand). Voor bedrijven is dit vergunninggebied 80 en 80-S.

De kunststrook (43-S en 80-S) heeft het hele jaar door van maandag t/m zondag van 10.00 uur toto 24.00 uur en op sommige dagen ook van 24.00 tot 02.00 uur betaald parkeren. Tot nu toe konden alle vergunninghouders binnen Scheveningen/Duindorp in dit gebied parkeren. Vanaf 1 juni kan dat niet meer. Alleen vergunninghouders met 43-S of 80-S op hun vergunning kunnen dan nog in de kuststrook parkeren. Als ze een bezoekersvergunning hebben, geldt dit ook voor hun bezoek. Deze groep autobezitters kan wel in het hele vergunninggebied 43 (of 80) parkeren. Alle vergunninghouders ontvangen over deze wijziging nog een aparte brief inclusief vergunningkaart

Straten in Parkeergebied 43-S, hier geldt het hele jaar door van maandag tot en met zondag een speciale bewoners- bezoekersparkeervergunning Scheveningen Strand: