Nieuwe boeken

Wijkvereniging

Er zijn recent nieuwe boeken verschenen waar het Van Stolkpark in voor komt.

Zo is er deel 1, in de serie ‘Haagse bouwmeesters in de 19e eeuw’ van Peter van Dam: “Dien deftige stijl die imponeert: neorenaissance in Den Haag” over Architect Herman Wesstra Jr (1843-1911) en zijn creaties, klik op meer infomatie
In het Van Stolkpark staan nog drie villa’s van deze architect: Villa Hendrika, Villa Brigitta en Villa Emma, alle drie Rijksmonument, op Van Stolkweg 2, 4, en 7a. 

Dan is er nog Sporen van Smaragd, een publicatie over het Indische erfgoed in Den Haag, waarvan Parkweg 9a een fraai voorbeeld is. Daarbij hoort ook een stadskaart, ‘De Indische stad’.

Van Groei en Bloei is er een jubileumboek geschreven door Pieter van Mourik en Gerard van der Veen.
De monumentale eikenstobben langs de Duinweg zijn opgenomen in dit boek.

Klik op meer infomatie over het boek over architect Wesstra,
en meer informatie over auteur Peter van Dam op wiki.
Villa Pauline, die aan de waterpartij stond, is afgebroken.


Zie over Parkweg 9a ook het boek van A.Landheer, Romantisch buiten wonen in de stad p131-133.

De Indische stad’ is een stadskaart waarmee u te voet en virtueel een wandeling langs Haags-Indisch erfgoed kunt maken. De kaart bestaat uit een traditionele plattegrond en een serie icoontjes, die met een smartphone ‘gelezen’ kunnen worden.

  • De stadskaart kost € 2,50 en is onder meer te koop bij de VVV en uitgeverij De Nieuwe Haagsche (www.denieuwehaagsche.nl). 
  • U kunt de icoontjes scannen met de Microsoft Tag app, die met een smartphone gratis uit de app-store te downloaden is.

In het Van Stolkpark staan meer prachtige oude bomen. Deze hebben de oorlog overleefd, in tegenstelling tot die de Scheveningse Bosjes.
De oudste bomen staan langs de Scheveningseweg, maar ook in particuliere tuinen staan fraaie exemplaren.
Op het Belvedereduin zijn er mooie eikenstobben en romantische dennen.

Meer boeken over het Van Stolkpark, over onder andere huizen en bomen daarin, archeologie van Den Haag waarin ook onder andere over vindplaatsen in en om Van Stolkpark en Scheveningse Bosjes, zie onder linker menu: Geschiedenis -> Boeken