Wijkbewoner Cees Fasseur overleden

Wijkvereniging

Prominente wijkbewoner Cees Fasseur is op zondag 13 maart overleden. Aan de gevolgen van een operatie, dus onverwacht. We zullen hem erg missen.
Niet lang geleden was hij nog op de wijkborrel.  

Jurist en historicus Fasseur was vooral bekend van zijn zeer succesvolle biografieën over Koningin Wilhelmina, en Koningin Juliana en Prins Bernard. Hij schreef in een heldere stijl, met oog voor de menselijke kant en altijd humor.
Ook publiceerde hij in 2014 een biografie over een andere prominente wijkbewoner, Gerbrandy,

die in de Tweede Wereldoorlog minister-president was van de regering-in-ballingschap in Londen, en tegenspeler van Koningin Wilhelmina. Na zijn dood eerde de Haagse gemeenteraad Gerbrandy door het gedeelte van de Kanaalweg tussen de Duinweg en de Haringkade naar hem te noemen. Aan diezelfde weg woonde ook Cees Fasseur.

Voor onze wijk heeft Cees Fasseur, tussen het schrijven van lezenswaardige boeken, zich ingezet voor de aanpak van de parkeeroverlast. Helaas heeft hij maar kort kunnen genieten van de door hem gewenste terugkeer van de kindvriendelijke straat, en het einde van het “autokerkhof”, door de invoering van het betaald parkeren op 1 maart.

Hij had juist zijn memoires voltooid. Zijn autobiografie verschijnt op 21 april onder de titel Dubbelspoor. Ook aan dit laatste werk zullen wij in wijkblad de Koerier aandacht besteden. Voor een interview met hem over Gerbrandy, zie bijlage.