Word burgerhulpverlener en red levens

Algemeen

Onze wijkgenoot Floris Italianer (directeur van de Hartstichting) is aangemeld als burgerhulpverlener. Hij wordt, via het burgeroproepsysteem van de meldkamer 112, opgeroepen als er in zijn buurt (onze wijk) noodzaak is om iemand te reanimeren. Een aantal weken geleden was dat het geval en kon hij er binnen twee minuten zijn. 
 
Wanneer iemand een plotselinge hartstilstand krijgt en er iemand in de buurt is die 112 belt, worden automatisch vrijwilligers (burgerhulpverleners) die kunnen reanimeren en die in de buurt zijn, via hun telefoon opgeroepen zich z.s.m. naar het slachtoffer te begeven om hulp te verlenen. Ambulance of politie zijn gemiddeld 10-12 minuten onderweg, terwijl een reanimatie bij hartstilstand binnen 6 minuten moet gebeuren om de overlevingskans te maximeren. 

Iedere week krijgen 300 mensen in Nederland een plotselinge hartstilstand. Dan is snelle hulp van levensbelang. De dekking van burgerhulpnetwerk in het Van Stolkpark is op dit ogenblik nog kleiner dan 25%. Dat betekent dat we meer vrijwilligers nodig hebben om van de hele buurt een hartveilige 6 minuten zone te maken.Floris roept iedereen op om een reanimatiecursus te doen en zich aan te sluiten  bij het burgerhulpnetwerk, zodat we een hartveilige buurt krijgen. Ga voor meer informatie naar: https://www.hartstichting.nl/reanimatie/aanmelden-burgerhulpverlener?gclid=CKi_5KjLs8sCFUE_Gwode9kP1Q