Energie uit de wijk challenge

Duurzaamheid

Wat is de Energie uit de Wijk Challenge?

De gemeente stelt €500.000 beschikbaar voor bewonersgroepen die zich met hun wijk, buurt of straat inzetten voor energiebesparing of -opwekking van schone energie in hun wijk. De winnaars krijgen passende ondersteuning bij de realisatie van hun project, hulp van projectpartners en ze worden gekoppeld aan relevante marktpartijen. Een ingediend initiatief kan na selectie een subsidiebedrag van maximaal €100.000 toegekend krijgen. 

De inschrijving is van 9 september tot 15 oktober. Op 9 september van 20:00-21:00 uur vindt een online kick-off plaats met wethouder Liesbeth van Tongeren, jury en oud-deelnemers. Je komt te weten waar de jury op zal letten en hoe een project de meeste kans maakt om te winnen. 

Deelnemers aan de vorige edities van de challenge maken nu de overstap naar schone energie. Zoals de energiecoaches in Regentes/Valkenbos die met de actie ‘Zet de ketel op 55 graden’ inwoners helpen te besparen op gasverbruik. Of ‘Bespaar met Ventileren’ uit Ypenburg die experimenteert met zuinige ventilatiesystemen die het energiegebruik in hun wijk flink te verlagen.

Op http://duurzamestad.denhaag.nl/challenge vind je alle details, waaronder een video-oproep van de wethouder en de voorwaarden voor deelname aan de challenge.

Voor vragen kun je contact opnemen met Marleen Mulder, projectleider Energie uit de Wijk Challenge 2021 op 06-15563013 of via een antwoord op deze mail .